Σκοπός είναι η σμίλευση-αναδιαμόρφωση της επιφάνειας του κερατοειδούς με 8ης γενιάς EXCIMER LASER, ούτως ώστε να εξαλειφθεί το υπάρχον διαθλαστικό σφάλμα. Επιτυγχάνεται με δυο μεθόδους την PRK και τη LASIK. Η PRK χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια για τη βελτίωση της όρασης. Στη μέθοδο αυτή,τώρα πια χωρίς να αφαιρεθεί πριν το επιθήλιο του κερατοειδούς (transepithelial PRK), και χωρίς τη δημιουργία κρήμνου (flap), εφαρμόζεται το laser,το οποίο διαμορφώνει την επιφάνεια του κερατοειδούς βάσει των λεπτομερών μετρήσεων που έχουν προηγηθει.

Η όλη διαδικασία διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα για το κάθε μάτι και μετά το πέρας της εφαρμογής τοποθετείται ειδικός  θεραπευτικός φακός επαφής, που βοήθα στην ανάπλαση του επιθηλίου του κερατοειδούς τις επόμενες 3-5 ήμερες. Τις πρώτες 2 ήμερες μετά την εφαρμογή υπάρχει συνήθως μια άλλοτε άλλου βαθμού ενόχληση σαν κάψιμο ή αίσθημα ξένου σώματος στα μάτια η οποία βελτιώνεται σημαντικά με χρήση ειδικών κολλυρίων και κοινά παυσίπονα. Η αποκατάσταση της όρασης είναι σταδιακή με πολύ ικανοποιητικό επίπεδο περί την 4η-5η ήμερα και προοδευτική πλήρη επάνοδο γύρω στο τέλος της 2ης εβδομάδας. Ποιοτική βελτίωση της όρασης επέρχεται επιπλέον σε βάθος εβδομάδων.

Η θεραπεία με σταγόνες διαρκεί περίπου 2 μήνες. Στη μέθοδο LASIK απαραίτητη προϋπόθεση είναι η δημιουργία αρχικά ενός κρήμνου (flap) το οποίο πλέον  γίνεται με απολυτή ακρίβεια χάρη στη χρήση του femtosecond laser. Στη συνέχεια το flap ανασηκώνεται και ακολουθεί η εφαρμογή του laser που θα σμιλεύσεις τον κερατοειδή βάσει των υπαρχόντων μετρήσεων. Μέτα τη διαδικασία αναδιαμόρφωσης του κερατοειδούς το flap επαναφέρεται στην αρχική του θεση.Η όλη διαδικασία διαρκεί γύρω στα 5 λεπτά για το κάθε μάτι. Την 1η ήμερα υπάρχει ένα ήπιο αίσθημα ξένου σώματος στο μάτι το οποίο υποχωρεί σημαντικά μέχρι τη 2η ήμερα. Η αποκατάσταση της όρασης είναι σχεδόν πλήρης ήδη  μετά το πρώτο εικοσιτετράωρο. Η θεραπεία με σταγόνες διαρκεί περίπου μια εβδομάδα.

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search